Важни писания

понеделник, 3 октомври 2016 г.

Цецка Цачева - кандидат за президент? Къде е уловката?

Кандидат-президентът на ГЕРБ?
Тази кандидатура предизвиква много сериозен размисъл. Отсега да кажа, че е абсолютно неизбираема. Първите още реакции, дори на традиционни избиратели на ГЕРБ бяха: "За тази няма да гласувам! ГЕРБ ме изгубиха като глас". Но ще бъде много наивно да кажем, че Бойко Борисов си е загубил разума. Всъщност, той такъв няма, но да уточним, че си е изгубил селската хитрост и прословутото шесто чувство да улавя пулса на времето. И да отреагира светкавично на обществените настроения. Защо направи такъв на пръв поглед гибелен ход? Варианти много: 

Вариант А - Бойко играе за някой друг. Подава удобна топка с неизбираема кандидатура за да спечели друг кандидат. Чудя се обаче, кой ли е другият? 
Вариант Б - ГЕРБ са загубили всякаква реална представа за положението и нагласите на избирателите в страната, ако вярват, че това е печеливша и обединяваща кандидатура. Подвариант на Б - знаят хала на Цачева от социологическите проучвания, но залагат на машината за фалшификации на изборите ръководена от Цветан Цветанов успешно от 2011 година насам. 
Вариант В - просто искат елегантна загуба, която да им даде основание да обявят предсрочни избори, за да ги фалшифицират успешно, ако са реалисти, или си мислят да ги спечелят отново, ако са си загубили представата за реалност. 
С една дума, това е неизбираем кандидат, въпросът е - защо го определиха точно него?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves