Важни писания

четвъртък, 7 юли 2016 г.

Безконтактни плащания с виртуална банкова карта

България може и да е най-бедна в ЕС, но що се отнася до технологиите е решително напред. Да не говорим за сектора на банковите карти и електронни разплащания. Тук сме много по-напред не само спрямо изостаналата Америка - ползваща предимно идиотските антикварни карти с магнитна лента, които са обида за сигурността, но и спрямо много европейски страни. В момента у нас масово се подменят POS - терминалите с такива с възможност за безконтактни (NFC) разплащания. И ето още едно приложение за Андроид (изтеглете го оттук), което превръща телефона ви в електронен портфейл и банкова карта едновременно. При това виртуална, а може да ти издадат и пластика при желание. Изпращат ти я безплатно по куриер за 5-10 работни дни, но всъщност аз я получих още на втория. Фирмата е малтийска, но офисът е базиран в Англия. Когато изтеглиш приложението, то ти дава три възможности.
Първата е самото NFC плащане - снимката вляво, най-горната карта с надпис "безконтактно плащане". На всеки POS терминал, който поддържа това, можете да използвате телефона като електронен портфейл. Е, разбира се, "умникът" ви трябва да има система за безконтактни (NFC) разплащания, но всички по-нови вече идват с такава. Но трябва в настройките на телефона, за плащане с NFC да зададете по подразбиране системата на leuPay. И работата е готова. 
По-интересна е втората възможност - на виртуалната банкова карта. На средната снимка я виждате с надпис "виртуална карта". Тя е за електронни плащания в интернет. Данните й са защитени с произволен код зададен от потребителя. И може да бъде активиран така, че се явява допълнителна защита при плащания.
Ако все пак искате и пластика - най-долната снимка я показва. Издават ви на ваше име предплатена карта, която може да използвате, (ако я заредите с ваши пари естествено) на всеки банкомат и POS терминал. Зареждането може да стане с друга карта или с банков превод. А можете да си създадете профил и сметка в сайта на  leuPay и да си правите международно банкиране. Но въпросът беше за андроид приложението. Ето го в магазина на Google play тук.
Когато го инсталирате, то ви пита дали позволявате да изпрати рекламен СМС на всички ваши приятели от телефонния указател. Ако позволите, им изпраща безплатни за вас СМС-и, с препоръка да инсталират програмката. За това, че им правите маркетинга и рекламата на фирмата получавате веднага 10 лева в сметката си, като бонус.

Настройките на приложението са елементарни, просто си давате данните в няколко начални екрана и е готово за работа. Е, препоръчвам ви го горещо. Добре, че един приятел ми прати СМС-а, та видях, че има такова. Иначе NFC-то на телефона ми стоеше безполезно до сега. Инсталирайте смело....



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves