Важни писания

четвъртък, 17 март 2016 г.

Дения го каза най-добре

Дения, каза истината
"Изпълнителката на народни песни Дения Пенчева излезе с реч за празника на страната днес. Феновете й я определиха като по-силна от тази на президента." - пише един сайт през 2015 година. Все пак и авторите са объркали, не може и дума да става за сравнение между "речта" на недоразумението Плевнелиев и искрените и точни думи на певицата. Сравнете сами: "За всички тези, които твърдят, че е имало просто турско присъствие. Знайте, че въпреки, че в периода 1396-1878г., когато е избита цялата ни интелигенция, когато момчетата са плащали кръвен данък, когато жените са насилвани, къщите разграбени и опустошени, църквите палени, децата посичани на дръвника, точно тогава, през тези близо 500 години, ние, българите сме се запазили като нация, въпреки опитите им да ни заличат от света! Запазили сме литературата си, ценностите си, вярата. Точно заради тази вяра са убивали всеки, който не иска да приеме исляма. И въпреки това, сме имали и процес на Възраждане и велики литературни творби, и сила да се борим за нашето си кътче, нашият рай под небето...


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МИЛИ БЪЛГАРИ! 

Помнете, историята си и я разказвайте на децата си, тази истинската, а не тази от сегашните учебници!"
Дения
Дения
Тя каза това на 3 март 2015 година. Чак тази година народът ни изригна в справедливото си възмущение на паметника на връх "Шипка" и освирка управляващите родоотстъпници. А предусещайки бурята и премиерът и президентът не посмяха да се качат на върха при народа си, изпратиха само венци, чийто поднасяне пред паметника също беше освиркано от присъстващите..
Парадоксално, но думите на Дения от миналата година, уви, звучат актуално и тази година, когато безродниците предприеха поредната атака срещу националната гордост и самосъзнание чрез подмяна и окепазяване на учебниците по история и литература. Грандиозният скандал утихна покрай смяната на образователния министър, но войната за бъдещето на България предстои. Е, с такива достойни българки, за Родината ни има надежда. Впрочем Дения вчера зарадва почитателите си с изпълнения на живо в "Механа Миражъ".  А съседната улица до заведението се казва академик Георги Наджаков. И това ако не е съвпадение - тя му е племеница. Достойна потомка, на един достоен българин. Да напомня, че Вселената поздрави на 4 март България с бяло-зелено-червено сияние, заснето над земното кълбо от японски сателит.

Още снимки от НАСА на това удивително явление тук. Значи Бог е с нас и България ще пребъде, напук на враговете ни! 
А за всички вас едно изпълнение на Дения - за да сме горди, че сме българи!





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves