Важни писания

понеделник, 14 март 2016 г.

Още един път за, всъщност срещу, електронното гласуване в България

Гугъл работи за Хилари Клинтън
Знаете ли откога Гугъл работи тайно за това Хилари Клинтън да спечели президентските избори в САЩ? Най-общо казано - отдавна. Това го разкри Джулиан Асандж през 2014 година, а откога са стартирали операцията един Господ знае. С една дума, тежка му е битката на нашия човек Доналд Тръмп. Има силен враг пред себе си - сървърите и алгоритмите на най-голямата търсачка в света. Робърт Епщайн пише: "Наблюдавайки насрочените през ноември 2016 година президентски избори в САЩ, забелязвам ясно видими признаци за това, че Google подкрепя Хилъри Клинтън. През април 2015 година Клинтън наема в екипа си Стефани Хънан от Google, а преди няколко месеца – Ерик Шмид, шефът на контролиращия Google холдинг, създаде полусекретна  компания – The Groundwork – за изпълняване на специфични задачи, свързани с осигуряването на изборна победа за Клинтън. Създаването на компанията The Groundwork накара основателя на Wikileaks Джулиан Асандж да заяви, че Google е „тайното оръжие“ на Хилъри Клинтън в борбата й за президентския пост. Предполагам, че старите приятели на Хънан ще имат възможност да осигурят на Клинтън от 2,6 милиона до 10,4 милиона гласове в деня на изборите, и при това никой няма да разбере какво става, и няма да останат никакви следи на хартиени носители."
Хубаво е да прочетете цялата статия за да видите технологията на манипулацията и подмяната не само в политиката. А не е зле да хвърлите едно око и на "Как NSA си построи свой собствен таен google" тук. Ето един откъс за разпалване на интереса: "Националната Агенция за Сигурност на САЩ (NSA за по-кратко) тайно предоставя данни на почти две дузини правителствени агенции на САЩ с търсачка, „подобна на google“, която е изградена да споделя повече от 850 милиарда записа за телефонни обаждания, електронни писма, местоположения на мобилни телефони и интернет чатове, според секретни документи, с които се сдоби „The Intercept“." Тези работи отдавна ги знаем, поне ние, които се интересуваме от технологии и следим посоката на развитието им. Поводът изисква да се повдигне отново темата срещу електронното гласуване в България по принцип.
Сървърите на Гугъл - най-могъщото
оръжие за манипулация и подмяна
Защото Народното събрание онзи ден гласува за да го добави в Избирателния кодекс. Да напомня основните възражения срещу него, конкретно за България:
И ако сме толкова глупави да го допуснем и да оставим ГЕРБ и Цветан Цветанов, пък и който и да било друг, да прави софтуера, да доставя хардуера и някаква тяхна ЦИК да го организира, жална й майка на България. Едно, че такива като "Гугъл" и "Фейсбук" ще манипулират собствените си потребители в България, например така: "Facebook, несъмнено, разполага с огромно количество данни за своите ползватели, обаче те бледнеят в сравнение с базата данни на Google, която събира информация за своите ползватели 24 часа седем дни в седмица, за което използва над 60 различни наблюдателни платформи – Google Wallet, Google Maps, Google Awards, Google Analytics, Google Docs, Android, YouTube и много други. В съответствие с политиката на компанията Google по отношение на защитата на личните данни – с която човек се съгласява веднага, след като стане ползвател на някой от продуктите на Google, компанията практически може да сподели получената от вас информация с когото си пожелае, в това число с държавни институции." 
А от друга страна и собствената ни електронна система за гласуване ще "дооформя резултатите". И тогава 35 годишното управление на Тодор Живков, ще ни се види кратък миг от живота, в сравнение с управлението на коалицията ДПС - ГЕРБ примерно, която ни е яхнала в момента. А Бойко Борисов ще ни е премиер и в следващия век. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves