Важни писания

четвъртък, 7 януари 2016 г.

Да почистим оръжията - ще ни потрябват!

Решението на проблема
Публикацията на Зоран Михалков във фейсбук е най-краткото, точно и ясно нещо, което можеше и трябва да се каже. Препечатвам я с благородна завист, че не я написах аз:
"Представете си, че в деня на Курбан Байрам пред главната джамия в Мека се съберат хиляди пияни мъже от европейски произход, работещи в Саудитска Арабия и започнат да нападат местните жени, да им бъркат под полите, да им грабят телефоните, портмонетата и бижутата, да ги насилват сексуално. Или си представете Истанбул по време на Рамазана, хиляда пияни руски туристи да се настанят пред главната джамия и да започнат да нападат и изнасилват турски жени, да се гаврят с тях пред погледа на десетките хиляди турци на площада. Представихте ли си го?
Е, аз не можах.... защото тези хиляди пияни наглеци ще бъдат буквално разкъсани за секунди. Подивялата тълпа от разгневени и унижени местни мъже ще ги унищожат, ще ги смачкат, разчекнат и обезобразят за минути. Хилядата пияни нагляри ще се превърнат в хиляда обезобразени и накълцани трупове. И снимките им гордо ще се развяват в местната преса, а имамите ще възхваляват героичните мъже, защитили честта на жените им. 
А в сърцето на Европа, в Германия, пред символа на християнска Европа, пред погледа на десетки хиляди мъже и стотици полицаи пияна тълпа от нагли главорези безпроблемно се изгаври с техните жени, дъщери, майки. В сърцето на Европа една пияна шайка се изгаври със нашите жени и не се намериха достойни мъже да ги защитят,да защитят собствената си чест. Мълчаливо свели поглед в земята, страхливо свили рамене в удобните си балтончета те позволиха на тяхната земя, в техния град да се гаврят със жените, децата, майките, сестрите им. С хората, за които трябва да изровят дупка до Ада ако се налага за да ги защитят. А те не посмяха да ги защитят от една шайка пияни, нагли, цинични, брадати "майки с деца", които "бягат от ужасите на войната" и за да покажат колко страдат, нападат безпомощни жени по време на един от най-светлите празници. Отвратен съм най-вече от малодушието и безпомощността на мъжете, които са длъжни в името на своята чест да защитят човека до себе си, безпомощната 40 кг жена. А те не могат. В Европа вече няма мъже. Няма вече и чест. Европа е обречена. Пускам си "Реквиема" на Моцарт, сипвам си малка чаша шардоне и започвам да си чистя оръжието.... Скоро ще ми потрябва..." 

Към това мога да добавя само едно: "Аз също". С две малки разлики - ще заменя шардонето с уиски и "Реквиема" на Моцарт с "Боят настана". Оръжието е известно. Ако си българин и в теб е останала капка чест, достойнство и национална гордост го направи и ти!

"Боят настава, тупкат сърца ни -
ето ги близо наште душмани.
Дързост дружина вярна, сговорна -
ний не сме веке рая покорна.
Дързост дружина вярна, сговорна -
ний не сме веке рая покорна.

Бийте, братя, Бог е с нас, вража порода -
бой за чест и свобода, за мила рода.
О, майко моя, родино мила,
земя си красна, райска градина.
О, майко моя, родино мила,
земя си красна, райска градина.

Нека с тоз удар врага да смажем,
нека му гордо, братя, докажем,
че сме строшили мръсни окови,
че сме свободни, а не робове.
Че сме строшили мръсни окови,
че сме свободни, а не робове.

Бийте, братя, Бог е с нас, вража порода -
бой за чест и свобода, за мила рода.
О, майко моя, родино мила,
земя си красна, райска градина.
О, майко моя, родино мила,
земя си красна, райска градина."

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves