Важни писания

понеделник, 18 януари 2016 г.

Хвани Цацаров - удари Борисов

Дали е интелигентен?
Досега на Бойко Борисов все му се разминаваше. Трябваше да е влязъл в затвора няколко пъти за корупция, злоупотреба с власт, конфликт на интереси, престъпления по служба, държавна измяна, и какво ли не още, изчерпателно описано в Наказателния кодекс. Даже много по-лесно би било на прокуратурата и съда да изпишат в обвинителния акт и присъдата, кои членове на НК не е нарушил, защото са къде - къде по-малко. Да започнем със стенограмата на записа с шефа на митниците Ваньо Танов по време на първото правителство на Борисов: 
"Бойко Борисов (Б. Б.) Ало, здрасти. Абе тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак.
Ваньо Танов (В. Т.) Да?
Б. Б. В неговата фабрика влезнали митничари ли са, полицаи ли са, събират телефони, правят там некаква акция.
В. Т. Значи, когато беше разговорът при вас, и нали вие казахте да се срещна с него и да се разбера. Аз го извиках при мене и почнахме да разговаряме. Обади се г-н Дянков и каза: "Аз карам влака, да дойде при мене".
Б. Б. Да.
В. Т. И аз го изпратих и повече… Сега в момента ми се обадиха, че някакъв гражданин звъни, че туй работи, Бирената. И има и дежурен телефон, че са изпратили мобилната група да види какво правят през нощта вътре в завода. В смисъл, казва, че работи заводът при отнет лиценз. Аз му звъннах по мобила и му казах: "Тази бира, която е налична, бутилирай я, докато оправим нещата" … го извика и аз не знам те какво са се разбирали.
Б. Б. Аз го видях Дянков и го пратих при него да се разберат.
В. Т. Аз звънях на министъра и му казвам: "Г-н министър, имахме уговорка с премиера по този въпрос. Вие го извикахте, кажете ми какво сте се разбрали последно. Той ми вика: "Нищо не съм се разбирал с него. Казах му да си извади тази бира, която е останала там и това е". И аз сега не знам какво да им кажа. По принцип звъннах и няма да… щото аз заминавам утре за Македония, тъй като има три дена среща на Световната. И им казах: "Хората са писали, няма да го завеждат и искам да ми го докладват на мене". За да мога да разговарям с вас и да видим какво да…
Б. Б. Хайде прибирай ги оттам, нали поехме ангажимент да не...
В. Т. Да де, обаче работим в различни посоки. Аз правя едно, а министърът…
Б. Б. Не бе. Аз го виках и му казах и точно това съм му казал. Затова, кой е пратил групата там?
В. Т. Ами то е станало по обаждане…
Б. Б. Добре, обади се. Обади се, извади ги оттам и като се видиме, ще го говориме…
В. Т. … защото, ако ги заведа, той няма лиценз…
Б. Б. Да. И това да се направи в момента.
В. Т. Аз това казах. Материалите да бъдат на моето бюро и няма да се прави нищо, докато не се върна да взема решение по въпроса.
Б. Б. Добре. Ако трябва, обади му се ей-сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам.
В. Т. Разбрано. Сега ще звънна на министъра и ще му кажа…
Б. Б. Кажи му на министъра. Значи звънни му на министъра, кажи му какво съм казал и същото и на Мишо му се обади и му го кажи."
Впоследствие Борисов си призна за тези разговори и за съдържанието им, но прокуратурата ибрикчийски мълчеше. Подчертаните в черно пасажи на трите изречения на министър-председателя са достатъчни за присъда от 5 до 8 години затвор. Ето и конкретика в НК в помощ на г-н Цацаров:
Чл. 269. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2005 г., изм., бр. 27 от 2009 г.) (1) Който употреби сила или заплашване с цел да принуди орган на властта, представител на обществеността, частен съдебен изпълнител или помощник частен съдебен изпълнител да извърши или да пропусне нещо по служба или свързано с функцията му, се наказва с лишаване от свобода до пет години.
(2) Когато престъплението по ал.1 е извършено от участници в тълпа, подбудителите и предводителите се наказват с лишаване от свобода от две до осем години.

Не е само това, ето как се уреждат съотборници от "Бистришките тигри" - треторазряден селски отбор, да се върнат на работа. Не че  ще работят, просто ще се водят на работа и ще вземат държавна заплата, а същевременно ще "ритат топка" с премиера, като съотборници: "Стенограми от разговорите, публикувани на сайта на в. "Галерия"
Първи разговор
Бойко Борисов: Ало!
Ваньо Танов: Ало!
ББ: Какво пра`иш, Танов?
ВТ: Нищо... пуснали сте ми съобщение, звъня на тоя номер, но ми пише, че е грешен кодът...
ББ: Не, бе, т`ва му е ЕГН-то, бе, не мобилен.
ВТ: А-а-а...
ББ: Т`ва му е ЕГН-то. Т`ва е едно момче къде рита топката с мене, бе, там от аерогарата... И там на Манченко брат му, некъв Манченко бил, но той поне идва да рита с мене по обед, го преместил на друго место.
ВТ: Еми...ще го реша веднага.
ББ: Айде виж го и ми звънни!
ВТ: Добре!
ББ: Айде!
Втори разговор
Павел Манченко: Да, моля!
Ваньо Танов: Ало, Манченко, здравей! Танов съм.
Манченко: Слушам. Добър вечер!
Танов: Много късно сигурно ти звъня?
Манченко: Няма проблем.
Танов: Николай Методиев Вучев имаш ли?
Манченко: Да, имам.
Танов: Къде си го преместил?
Манченко: Ми той е от тия ТЕЛК-аджиите мисля... При нас някъде в сградата, нямам спомен вече... Те нали са шестнайсет. Трябва да проверя точно. Или е в (не се разбира, но вероятно е някаква абревиатура като МК или МСА) или е някъде. Какво да го пра'име?
Танов: Рита футбол...
Манченко: (Смях) Така ли стана? Еми... футболист човека.
Танов: Да... а къде беше?
Манченко: Беше на терминала на пътниците. На Терминал 2.
Танов: Тря'а да го връщаме на Терминал 2.
Манченко: Добре! Ще го върнем в понеделник.
Танов: Пиши го в понеделник, като дойдеш...
Манченко: Добре! ОК, добре.
Танов: Айде.
Манченко: Айде, приятна почивка!
Трети разговор
Ваньо Танов: Ало... Ало!
Бойко Борисов: Да?
ВТ: В понеделник ще го върне там.
ББ: Добре, благодарим много! Благодарим много! Айде!
ВТ: Айде!"
Нека да пропуснем маловажният факт, че този митничар, освидетелстван от ТЕЛК с исхемична болест на сърцето е активен футболист - съотборник на премиера. По-интересното е, що ще в митницата изобщо, като е братовчед на наркобоса Димитър Вучев - Демби. А и защо е приятел с Борисов? Ето пак конкретика в НК в помощ на г-н Цацаров, освен горепосочените  вече членове:
Чл. 387. (1) Който злоупотреби с властта или със служебното си положение, не изпълни задълженията си по служба или превиши властта си и от това произлязат вредни последици, се наказва с лишаване от свобода до три години.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Ако от деянието са настъпили тежки последици или то се извършва системно от началник към подчинен, наказанието е лишаване от свобода от една до осем години.
(3) (Нова - ДВ, бр. 89 от 1986 г.) Ако деянието по предходните алинеи е извършено с цел деецът да набави за себе си или за другиго имотна облага или да причини другиму вреда, наказанието е: лишаване от свобода от една до пет години по ал. 1, от три до осем години по ал. 2, а в особено тежки случаи - от три до десет години, като съдът постановява и лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 6.
То разбира се и Ваньо Танов трябва да го отнесе, ако не за друго, то поне, защото явно е малоумен, а е бил шеф на НСБОП: "ВТ: Нищо... пуснали сте ми съобщение, звъня на тоя номер, но ми пише, че е грешен кодът...
ББ: Не, бе, т`ва му е ЕГН-то, бе, не мобилен.
ВТ: А-а-а...
ББ: Т`ва му е ЕГН-то." Виждате го как не може да различи номер на ЕГН от номер на мобилен телефон. И този човек се е борил с организираната престъпност!!!

А кой е главният прокурор Цацаров, който определено не си върши работата? Ами според стенограмата от записа на разговора на Бойко Борисов с бившия си министър Мирослав Найденов и бившия прокурор Николай Кокинов, премиерът си е избрал този главен прокурор: "НК: Виж сега, началникът (от контекста на разговора може би има предвид ББ - бел.ред.) си избра главен прокурор.....
..... НК: Знам, бе човек. Сега ми забраниха да говоря с нея. Главният ми забрани да говоря с нея. Ти си го избра. Не се подсмихвай." - казва Кокинов на Борисов. Тази дълга и прелюбопитна стенограма трябва да се прочете изцяло, за да се види как министър-председателят, назначава главен прокурор, разпорежда на прокурори да покриват престъпления на свои министри, докладват му шефове на службите и му донасят секретни документи за разследвания, покрива далавери в обществени поръчки, притиска свидетели да си оттеглят показанията и прочие и прочие, за което трябва да препишем целият НК тук, но няма място. Само част от по-важните:
"Чл. 289. (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., бр. 103 от 2004 г., в сила от 1.01.2005 г., бр. 75 от 2006 г., бр. 26 от 2010 г.) Който склонява длъжностно лице от разследващите органи или от прокурорските или съдебните органи да наруши свое служебно задължение във връзка с правораздаването, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.
Чл. 294. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който спомогне на лице, извършило престъпление, да избегне или да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване или да остане ненаказано, без да се е споразумял с това лице, преди да е извършило самото престъпление, се наказва за лично укривателство с лишаване от свобода до пет години, но не с по-тежко наказание от предвиденото за укривания.
(2) Ако това е извършено с цел за имотна облага, наказанието е лишаване от свобода до пет години, но не по-тежко от предвиденото за укривания.

После се чудим, защо министър-председателят, вече във втория си мандат, привиква пак главния прокурор, ("който си го е избрал"), и му казва да "опраска" бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева: "Бойко е натиснал страшно много главния прокурор, направо го е подлудил. Сряда вечерта се вижда с главния прокурор и му казва да ме опраска“. - казва тя в записа с бившата съдийка Румяна Ченалова." То всъщност се оказа впоследствие, че премиерът явно е искал да я "праска" Янева и й пратил секс покана през посредник - дясната си ръка Александър Сталийски: "Той си иска да се види с тебе и да си се разбере с тебе, така, че аз не мога да посреднича, съжалявам! Мога след като ти си говорила с него да го ръчкам после и да говоря..” 
Янева, Янева, да беше дала да те
"изпраска", че да не те "опраска"!
Тя обаче разбира за какво иде реч и споделя на Румяна Ченалова: 
"РЧ - Ами ти защо не отидеш и да си говориш с него?” 
ВЯ - “Ами, защото не искам. Ти къв мислиш ще ми бъде разговора с него? Че ще ме пита юридически правилно ли съм подписала СРС-та ли? Аз ако съм искала да преспя с Бойко съм щяла да преспя преди 5 години… Ся, зорлем да го правя пет години по-късно, просто, когато не искам, няма смисъл.“ И понеже явно му е отказала, той казва на Цацаров да я опраска. Е, малка подробност, Янева е омъжена, при това семейството й, са семейни приятели със семейството на Цветан Цветанов. Но както в последния запис Янева - Ченалова видяхме, Бойко няма проблем с омъжените жени, дори на своите приятели, както и те с него (имам предвид жените, за приятелите му тепърва ще видим, дали имат проблем с това): "Има една друга, тя ходи в „Шервиньо“, забраих й името как се казваше, която беше на един негов много близък приятел от „Котараците“ жена. Как се казваше не мога да се сетя в момента. Както и да е. Тя му беше протокол.
Мъж: Ъ-хъ.
В.Я. Ииии… Макар че тоя му беше много близък приятел той се залюби с нея, ма в смисъл, не знам после какво стана, в смисъл още ли са заедно, разделиха ли се, нямам представа. Не мога ти кажа кво стана." (Дамата, за която става дума в този запис „ходи в Шервиньо“ (облечена в дрехи от италианския дизайнер Ermanno Scervino), и е била назначена като сътрудник по протокола на премиера Борисов. На такова описание отговаря Десислава Кръстева, съпруга на Ивайло Кръстев, който е собственик на дискотеката „Син Сити“. Десислава Кръстева е назначена за Главен специалист в Дирекция „Правителствен протокол“ към МС на 2 ноември 2009 г. – пише сайта на Биволъ.") Виждаме, как премиерът, който иначе си върти далаверите с приятеля си Ивайло Кръстев от кръга "котараците", може би за отплата, му ползва жената по предназначение. (За съвместните далавери на Ивайло Кръстев с Бойко Борисов тук.Макар, че някой може да си мисли, че това си е личен проблем между двама мъже, приятели и съдалавераджии, в момента това е и проблем на държавата България, обществото и политиката въобще. Защото това не е "нищо лично, просто бизнес", става дума за корупция, злоупотреба със служебно положение и някои други работи. Ако Ивайло Кръстев  иска да си е мухльо и рогоносец - негова си работа. Но премиерът е назначил жена му на държавна работа. На това му се вика злоупотреба с власт.
И накрая да си дойдем на думата. Защо Цацаров трябва да "опраска" Борисов в момента? Защото в същия този последен записан разговор, (по-точно последно публикуван, а то има още такива записи), Янева казва за прословутата друга любовница на Борисов - Мая, "която я знае половин София", че той и купил къща за 1 500 000 евро в Барселона. "В.Я.: Така е, ся, има една, на която и купи къща в Барцелона за милион и половина евро!" Оппа...! С какви пари г-н премиер? С откраднатите от данъкоплатците?
Та Цацаров, побързай ти да разбереш нещо, за парите за къщата в Барселона на любовницата на премиера Борисов, за да не ти дойде съдебна поръчка от испанския главен прокурор. Той поне със сигурност не е назначен от Борисов...










Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves