Важни писания

сряда, 2 декември 2015 г.

Ердоган да си подава оставката

Владимир Путин официално обвини турския президент, че страната му търгува нелегално с петрол от ИДИЛ. "Сега получихме допълнителни данни, които потвърждават, че от места за добив, контролирани от ИД и други терористични организации, петрол в промишлен мащаб отива в Турция. Имаме основание да смятаме, че и решението за свалянето на самолета е било продиктувано от желание да се осигури безопасност на тези маршрути. А защитата на тюркмените е само предлог" - каза Владимир Путин.
Реджеб Ердоган отрече: "Ако това бъде доказано, честта на нашата държава изисква да не остана на поста си", заяви Ердоган, цитиран от Анадолската агенция. Той направи коментара в рамките на конференцията за борба с климатичните промени в Париж, където Путин отказа искането му за среща и след пресконференция на руския президент там късно във вторник. Да, но руснаците извадиха ясни и точни, неопровержими доказателства, вижте и видеото долу.

Ето и картата с маршрутите за износ на нелегалния петрол от ИДИЛ за Турция.
А както и преди казаха: "А президентският син Билал Ердоган (34 г.) де факто контролира петрола в Турция и го купува на черно от джихадистите. Доходите му обаче сериозно намалели след началото на руската военна кампания в Сирия. В семейния бизнес участват и други членове на семейство Ердоган." - казва пред РИА Новости анализаторът Станислав Тарасов. 
"Доходите от продажбата на нефт са едни от най-важните източници на терористичната дейност в Сирия. Те (терористите) печелят около 2 млрд. долара ежегодно и използват тези средства за наемане на бойци от цял свят, за купуване на оръжие и оборудване." - заяви още руския зам.-министър на отбраната Анатолий Антонов. „Ние знаем цената на думите на Ердоган. Турските журналисти вече го хванаха веднъж в лъжа, откривайки оръжейни доставки на Турция за бойците под формата на хуманитарна помощ. Заради това журналистите бяха арестувани. Няма да си подадат оставката ръководителите, по-специално господин Ердоган, и нищо няма да признаят, дори ако лицата им бъдат намазани с крадения нефт“, каза Антонов. „Цинизмът на турското ръководство е безграничен. Погледнете какво правят?! Влязоха в чужда държава, безогледно я грабят. А щом стопаните пречат, значи трябва да бъдат отстранени“, продължи зам-министърът. "Може и да изглеждам праволинеен, но контролът върху този крадлив бизнес може да бъде поверен само на най-близките хора. Интересно е, че никой на Запада не се интересува от въпроса, че синът на турския президент е ръководител на една от големите енергийни компании, а зетят е назначен за министър на енергетиката. Какъв блестящ бизнес! Възможно ли е подобно нещо другаде? Е, да, ще се повторя, разбираемо е, че такива работи не могат да се възлагат на други хора, само на най-близките", подчерта Анатолий Антонов. Прочети още тук... 
Сега Ердоган ще подаде ли оставка? А САЩ и ЕС ще престанат ли да го поддържат и защитават този ориенталски, ислямистки, неоосманист? И какво прави българското правителство, като сме в НАТО - поддържаме ли авантюрите на опасния си съсед мечтаещ да върне величието и териториите на Османската империя?
Всички доказателства - снимки  и видео тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички коментари са позволени, уважаваме истината и свободата, които се постигат чрез знание, а то идва от свободното слово.

"Йон компютърс" - Монтана

"Йон компютърс" - Монтана
Компютърен магазин и сервиз

Последни новини

powered by Surfing Waves